Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MEĐUDRŽAVNI SASTANAK U OKVIRU WELLFOOD IPA ADRIATIC CBC PROJEKTA


Međudržavni sastanak u okviru WELLFOOD IPA Adriatic CBC projekta, Promocija inovacija za dobrobit jadranske regije, koji organizuje Privredna komora Crne Gore (PKCG), počeo je 7. septembra 2015. godine.

Završni sastanak, koji će trajati dva dana, predstavlja priliku da se na jednom mjestu okupe, iz svih država partnera, predstavnici poljoprivrednih proizvođača i agroindustrije, naučno istraživačkih institucija, javne uprave za sektor poljoprivrede, obrazovnih institucija i organizacija potrošača, saopšteno je iz PKCG.

Projekat WELLFOOD je odobren u okviru drugog poziva IPA Adriatic programa prekogranične saradnje.

U projekat su preko različitih institucija, kao što su komore, univerziteti i istraživački centri, uključene Albanija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Italija, Crna Gora, Srbija, Slovenija i Grčka.

Nosilac projekta je italijanska regija Forli-Cesena.

Cilj projekta je jačanje inovacijskih kapaciteta jadranske regije u poljoprivredno- prehrambenom sektoru podsticanjem saradnje i transferom znanja iz razvijene italijanske regije u ostale države.

Izvor: Vebsajt RTCG, 06.09.2015.