Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽANA INFO SESIJA O EU FONDOVIMA: Potrebno aktivnije uključivanje opština u Programe podrške EU


U Beranama je 6. jula 2015. godine održana prva u seriji Info sesija koje Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija organizuje u cilju predstavljanja mogućnosti koje su Crnoj Gori na raspolaganju u okviru IPE II, sa posebnim osvrtom na programe prekogranične i transnacionalne saradnje.

Nacionalni IPA koordinator ambasador, Aleksandar Andrija Pejović, je ukazao na ostvarene rezultate kroz IPA Program u periodu 2007-2013, te istakao visok procenat iskorišćenosti sredstava koja su Crnoj Gori bila na raspolaganju.

On je saopštio i da je potrebno aktivnije uključivanje opština u Programe podrške EU.

Generalna direktorka za koordinaciju programa pomoći EU, Ivana Petričević, je predstavila devet programa prekogranične i transnacionalne saradnje u kojima će Crna Gora učestvovati u period 2014-2020.

"Predstavila je tematske prioritete, programska područja, te rasploživa finansijska sredstva i upoznala potencijalne korisnike sa mogućnostima koje su im na raspolaganju", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Izvor: Vebsajt RTCG, 06.07.2015.