Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MINISTARSTVA PROSVJETE I UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Učenici prilikom upisa u srednju školu ne moraju da prilažu izvod iz matične knjige rođenih. Sve neophodne podatke u vezi sa rođenjem i crnogorskim državljanstvom škole će, preko Ministarstva prosvjete, dobijati od Ministarstva unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti

08.06.2017.


Crnogorski polumaturanti neće morati da prilažu izvod iz matične knjige rođenih prilikom upisa u srednju školu, koja traje od 12. do 16. juna, saopštili su ministarstva prosvjete i unutrašnjih poslova.

"Sve neophodne podatke u vezi sa rođenjem i crnogorskim državljanstvom škole će, preko Ministarstva prosvjete, dobijati od Ministarstva unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti", navodi se u zajedničkom saopštenju.

Dva ministarstva, kako je saopšteno, žele da budućim srednjoškolcima na ovaj način olakšaju upis u školu.

"Naša težnja je da budemo pravi servis svim crnogorskim građanima. Takođe, ovom prilikom želimo da podsjetimo maturante i sve one koji žele da budu studenti, da im za upis na fakultete nije potrebno Uvjerenje o državljanstvu zbog toga što je crnogorska lična karta, koju po zakonu moraju da imaju, dokaz o državljanstvu. Dakle, uz drugu neophodnu dokumentaciju koju fakulteti traže za upis, dovoljno je dostaviti ovjerenu kopiju lične karte", ističu iz resora prosvjete i unutrašnjih poslova.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 07.06.2017.


Naslov: Redakcija