Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

INSTITUT ALTERNATIVA: Preispitati stručni ispit direktora Agencije za sprječavanje korupcije


Iz Instituta Alterantiva ističu da Upravna inspekcija i drugi nadležni organi treba da se izjasne o tome da li je Uprava za kadrove sakrila informaciju o polaganju stručnog ispita za rad u državnim organima aktuelnog direktora Agencije za sprječavanje korupcije i o sprovođenju same procedure polaganja.

Sreten Radonjić, direktor Agencije, položio je stručni ispit za rad u državnim organima nepospredno prije izbora na sadašnju funkciju – 28. avgusta 2015. godine.

"Međutim, na listi kandidata za polaganje stručnog ispita iz avgusta ove godine, nema njegovog imena za razliku od drugih kandidata, pa se nameće logično pitanje: Da li je gospodin Radonjić privilegovan od strane Uprave za kadrove, koja, po potrebi, na nedosljedan i arbitraran način odlučuje koje informacije će postaviti na svoju Internet prezentaciju?", istakli su oni.

Dodatno, iz Instituta Alternativa se pitaju na koji način je i da li je uopšte polaganje stručnog ispita za ovog kandidata organizovano, ukoliko za tako nešto ne postoji uredna objava i najava na sajtu Uprave za kadrove.

"Ovakvi primjeri za koje javnost i civilno društvo saznaje samo igrom slučaja, pod veliki znak pitanja stavljaju ukupnu transparentnost rada Vlade, i jednakost njenog pristupa prema svim građanima, odnosno pitanjima koja su od značaja za život građana", naveli su oni.

Kako navode, već nekoliko puta ukazivali su na propuste u uspostavljanju Agencije za sprječavanje korupcije.

"Smatramo da nedoumice, nerazriješene okolnosti i zakulisne radnje koji se nižu u vezi sa novoosnovanom institucijom ne doprinose njenom profilisanju u zaštitnicu integriteta javne službe i vjesnika efikasnije borbe protiv korupcije", zaključili su oni.

Izvor: Vebsajt CdM, 04.12.2015.