Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Miomira M. Mugoša imenovan za direktora Poreske uprave


Vlada Crne Gore je 3. decembra 2015. godine imenovala Miomira M. Mugošu za direktora Poreske uprave, koji je do sada bio vršilac dužnosti direktora.

Takođe, Nemanja Katnić koji je bio v.d. sekretara Ministarstva poljoprivrede imenovan je za sekretara.

Na osnovu prijedloga Ministarstva turizma Vlada je dala saglasnost da "Luštica Development" izvodi pripremne radove većeg obima za izgradnju objekata od opšteg interesa - pristupne saobraćajnice koja povezuje regionalni put i glavnu marinu u zahvatu DUP-a "Donji Radovići centar".

"Luštica Development" je dobila saglasnost i za izvođenje pripremnih radova za izgradnju hotela minimum četiri zvjezdice sa pratećom saobraćajnicom u zahvatu DUP-a "Golf i Donji Radovići zapad".

Na listi prioritetnih nalaze se 64 projekta, čiji početak realizacije je predviđen u narednih deset godina, procijenjene vrijednosti 4,3 milijarde eura. Tri milijarde odnosi se na saobraćaj, 1,1 milijarda na energetiku, 172 miliona na zaštitu životne sredine i 84,3 miliona na društvene djelatnosti.

Na listi koju je usvojila Vlada je deset energetskih projekata, devet saobraćaja, 30 iz životne sredine i 15 iz društvenih djelatnosti. Među prioritetnim projektima su autoput Bar-Boljare, rekonstrukcija pruge Bar-Vrbica, Jadransko-jonska cesta, HE Komarnica i Morača, Interkonekcija prenosnih sistema Crne Gore - Srbije i BiH, unapređenje napajanja turističkih regija i energetske efikasnosti u javnim zgradama, izgradnja mosta preko Bokokotorskog zaliva...

Izvor: Vebsajt RTCG, 04.12.2015.