Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

EKSPERTI EVROPSKE KOMISIJE ZAVRŠILI MISIJU O FUNKCIONISANJU SUDSKOG I TUŽILAČKOG SAVJETA U CG, ČEKA SE MIŠLJENJE


Ekspertska misija Evropske komisije omogućiće davanje dodatnih smjernica i preporuka eksperta crnogorskim partnerima, u cilju rješavanja nedostataka i približavanja Crne Gore članstvu u Evropskoj uniji, navela je predstavnica EK Maja Smrkolj na završnom sastanku misije EK o funkcionisanju Sudskog i Tužilačkog savjeta.

Ekspertska misija koju je predvodio italijanski ekspert boravila je u Crnoj Gori od 2. do 4. novembra 2016. godine u cilju procjene napretka u funkcionisanju ovih institucija u posljednih godinu, u skladu s preporukama datim prilikom održavanja prošlogodišnje misije koja se odnosila na ovu oblast.

Tokom posjete Crnoj Gori, održani su sastanci s predstavnicima Ministarstva pravde, Vrhovnog državnog tužilaštva, Centra za obuku u sudstvu i Državnom tužilaštvu, Tužilačkog i Sudskog savjeta i sekretarijata tih tijela.

"Zatvarajući misiju, načelnica Direkcije za organizaciju pravosuđa u Ministarstvu pravde Nataša Radonjić izrazila je očekivanje da će izvještaj eksperta predstaviti ostvareni napredak u jačanju administrativnih kapaciteta Sudskog i Tužilačkog savjeta u proteklih godinu, a da će nove preporuke doprinijeti daljoj nadgradnji crnogorskog sistema u smjeru ispunjenja privremenih mjerila u Poglavlju 23", navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

Predstavnica Evropske komisije Maja Smrkolj je rekla da je ova misija, koja je posvećena jednoj od ključnih oblasti u procesu evropskih integracija, bila odlična prilika da nezavisni ekspert dobije detaljnu sliku o stanju na terenu.

Predstavnici Evropske komisije i Delegacije EU u Podgorici su izrazili zahvalnost partnerima iz Crne Gore za odličnu saradnju i uspješan završetak misije.

Izvor: Vebsajt RTCG, 04.11.2016.