Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O KVALITETU I KONTROLI KVALITETA TEČNIH GORIVA NAFTNOG PORIJEKLA: Kontrolom tečnih goriva u septembru 2016. godine Tržišna inspekcija utvrdila da je za sve uzorke izdat sertifikate o usaglašenosti sa propisanim zahtjevima


Tržišna inspekcija je u septembru 2016. godine kontrolom tečnih goriva sa deset benzinskih stanica utvrdila da je za sve uzorke ovlašćena kuća izdala sertifikate o usaglašenosti sa propisanim zahtjevima.

"Inspektori su obavili uzorkovanje tečnih goriva, odnosno motornog benzina eurosuper 95, 98 i 100 i gasnog ulja eurodizel, sa točnih aparata sa deset benzinskih stanica u Podgorici, Nikšiću, Tivtu, Kotoru i Pljevljima", navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Iz Uprave su objasnili da je za svih 30 uzetih uzoraka ovlašćena kuća izdala sertifikate o usaglašenosti sa propisanim zahtjevima iz Pravilnika o kvalitetu i kontroli kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla ("Sl. list CG", br. 1/2016).

Tržišna inspekcija je kontrolu kvaliteta tečnih goriva naftnog porijekla obavljala u skladu sa Zakonom o energetici ("Sl. list CG", br. 5/2016) i tehničkim zahtjevima za proizvode i ocjenjivanje usaglašenosti, i u skladu sa navedenim Pravilnikom.

Izvor: Izvor: Vebsajt RTCG, 06.10.2016.