Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O KONVERZIJI KREDITA U ŠVAJCARSKIM FRANCIMA CHF U EURE EUR: Konverzija franka u eure u skladu sa rokovima i Zakonom


Hypo Alpe Adria banka je, u skladu sa rokovima propisanim u Zakonu o konverziji kredita u švajcarskim francima CHF u eure EUR ("Sl. list CG", br. 46/2015), poslala ponude za konverziju svim klijentima sa kreditima u valuti franka.

 Kako su saopštili predstavnici te banke, do sada je više od pola klijenata prihvatilo njihove ponude, a proces konverzije njihovih kredita i potpisivanje novih ugovora sa klijentima je u toku.

Prema njihovim riječima, rade sve što je u njihovoj nadležnosti da podrže naše klijente tokom konverzije, kako bi se cijeli proces odvijao nesmetano, na najbolji mogući način. Iz HAAB su ukazali i na to da su klijentima ponudili podršku, kako bi razumjeli metodologiju obračuna time što su platili troškove nezavisnih vještaka finansijske struke.

"U intenzivnoj smo komunikaciji sa Centralnom Bankom Crne Gore i informišu nas o svim njihovim aktivnostima tokom procesa konverzije. Centralna banka je potvrdila da HAAB sprovodi konverziju kredita u skladu sa važećim propisima", poručili su iz ove banke.

Izvor: Vebsajt CdM, 06.10.2015.