Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NAJAVLJENA MOGUĆNOST IZMJENE ZAKONA O UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA KAKO BI DOŠLO DO RAZDVAJANJA UPRAVE POLICIJE I MINISTARSTVA UNUTRAŠNJIH POSLOVA

07.09.2018.


Nakon imenovanja Veselina Veljovića za direktora Uprave policije, predstavnici vlasti planiraju da predlože izmjene Zakona o unutrašnjim poslovima ("Sl. list CG", br. 44/2012, 36/2013 i 1/2015) kako bi došlo do razdvajanja Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova, saznaje Dan.

Time bi Veljoviću na raspolaganju bila šira ovlašćenja koja su trenutno u opisu posla ministra unutrašnjih poslova.

Odgovarajući na pitanje Dana, Veselin Veljović je kazao da je pitanje odvajanja Uprave policije od MUP-a nadležnost Vlade, koja analizira rad.

Vlada Crne Gore prati i analizira pitanja organizacije ministarstava, pa samim tim i MUP-a, te je stoga ova problematika u nadležnosti Vlade koja ima mogućnost da, shodno prezentovanim činjenicama, ako se procijeni potrebnim, sagleda efikasnost aktuelne organizašje našeg organa i eventualne druge modalitete ukoliko se ispostavi da bi oni bili evrsishodniji”, kazao je Veljović u izjavi za Dan.

Dodao je da će borba protiv organizovanog kriminala i svih drugih vidova kriminaliteta svakako, bez obzira na ovo pitanje, biti odlučna i bespoštedna.

Uprava policije će u tom cilju intenzivirati komunikaciju i nastaviti kvalitetnu saradnju sa tužilaštvima, posebno sa Specijalnim državnim tužilaštvom”, istakao je Veljović.

Odvajanjem MUP-a i Uprave policije znatno bi bila ojačana pozicija direktora policije, u ovom slučaju Veljovića. O njegovoj sudbini bi ubuduće odlučivala direktno Vlada, dok ne bi odgovarao ministru.

Ministarstvo unutrašnjih poslova bi postojalo samo formalno i bavilo se uglavnom tehničkim poslovima, a postoji mogućnost da im se vrate u nadležnost i upravni poslovi.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 06.09.2018.


Naslov: Redakcija