Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

OD 1. OKTOBRA 2017. GODINE LJEKOVI NA RECEPT U 168 PRIVATNIH APOTEKA

07.09.2017.


Fond za zdravstveno osiguranje trebalo bi da potpiše ugovor sa 168 privatnih apoteka koje su ispunile uslove konkursa za uključivanje u javni sistem zdravstva, i u kojima će građani od 1. oktobra 2017. godine moći da uzimaju ljekove na recept.

Konačna odluka o potpisivanju, kako je rekao direktor te zdravstvene ustanove Sead Čirgić, biće donesena na sjednici Upravnog odbora Fonda koja je zakazana za petak, 8. septembar 2017. godine.

Čirgić je ukazao da od prijavljena 63 privredna društva u sklopu kojih su 172 privatne apoteke, četiri apoteke nijesu zadovoljile uslove tražene javnim pozivom.

"Prijave nijesu prihvaćene zbog nedostatka farmaceuta ili neizmirenih obaveza po osnovu poreza i doprinosa", ukazao je Čirgić.

Prema njegovim riječima, cijela procedura biće završena do kraja mjeseca, a građani će od 1. oktobra moći da ljekove na recept uzimaju i u privatnim apotekama.

"Računamo da će se sve, potpisivanje ugovora, edukacija farmaceuta, kao i informatičko povezivanje apoteka biti završeno do kraja septembra", ukazao je Čirgić.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 06.09.2017.


Naslov: Redakcija