Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MONSTAT: Veći promet robe u trgovini na malo

07.09.2017.


Promet robe u trgovini na malo u julu 2017. godine je u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec bio veći 4,7 odsto u tekućim i 2,7 odsto u stalnim cijenama.

Statističari su naveli da je stopa prometa u trgovini na malo u periodu od januara do jula u odnosu na isti prošlogodišnji period veća 4,9 odsto u tekućim i 3,4 odsto u stalnim cijenama.

"Najveći rast u odnosu na isti period prošle godine, ostvaren je u djelatnosti trgovine na malo motornim gorivima i to 21,3 odsto u stalnim cijenama", navodi se u saopštenju.

Iz Monstata je saopšteno da je najveće učešće u ukupnom prometu trgovine na malo u Crnoj Gori imala djelatnost prehrane koja je u junu činila 69,2 odsto od ukupnog prometa.

Iz Monstata je objašnjeno da promet robe u trgovini na malo predstavlja vrijednost prodate robe preduzeća koja je prodata krajnjim potrošačima, odnosno stanovništvu za ličnu potrošnju i upotrebu u domaćinstvu, kao i preduzećima i građanima za obavljanje djelatnosti.

Indeksi prometa robe u stalnim cijenama su dobijeni deflacioniranjem indeksa u tekućim cijenama, odgovarajućim indeksima cijena robe na malo.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 05.09.2017.


Naslov: Redakcija