Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PENZIJSKOM I INVALIDSKOM OSIGURANJU: 21. avgusta 2018. godine protest Sindikata vatrogasaca i ZIKS-a

07.08.2018.


Strukovni odbor vatrogasaca-spasilaca i Sindikat ZIKS-a održaće 21. avgusta 2018. godine protest jer su nezadovoljni predloženim Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

Podsjetimo, najznačajnije izmjene Zakona podrazumijevaju da se od naredne godine pravo na penziju ostvaruje sa 40 godina staža i 65 godina života, a biće promijenjen i obračun penzija.

"U skladu sa kampanjom `Dostojanstveno treće doba`, Skupština Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca donijeta je odluku da se usljed neprihvatanja nijednog predloga članova radne grupe za izmjenu pomenutog zakona a koji su se odnosili na posebne uslove penzionisanja vatrogasaca-spasilaca organizuje protest. Protest će se organizovati u saradnji sa Sindikatom ZIKS-a koji je već donio odluku o održavanju protesta kao i sa drugim zainteresovanim sindikatima iz obje sindikalne centrale", poručili su iz Strukovnog odbora vatrogasaca-spasilaca.

Kako su naglasili protest će se održati 21. avgusta 2018.i počeće u 15 i 30 časova na Rimskom trgu ispred Ministarstva rada i socijalnog staranja i obuhvatiće protesnu šetnju ispred nadležnih ministarstava do zgrada Vlade i Skupštine Crne Gore.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 03.08.2018.


Naslov: Redakcija