Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

POTPISAN MEMORANDUM O SARADNJI IZMEĐU MINISTARSTVA PRAVDE CRNE GORE – UPRAVE ZA ANTIKORUPCIJSKU INICIJATIVU I NACIONALNE AGENCIJE ZA ANTIKORUPCIJU REPUBLIKE ITALIJE


Jačanje i intenziviranje saradnje koju Crna Gora i Repubilka Italija uspostavljaju na svim nivoima, naročito na polju borbe protiv korupcije, potvrđeno je potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Ministarstva pravde Crne Gore – Uprave za antikorupcijsku incijativu i Nacionalne agencije za antikorupciju Republike Italije, koje je obavljeno diplomatskom razmjenom potpisa dvije strane.

Memorandum je, u ime crnogorske strane, potpisao ministar pravde, Zoran Pažin, a u ime italijanske predsjednik Nacionalne agencije za antikorupciju, Rafaele Kantone.

Potpisivanju Memoranduma prethodili su bilateralni susreti tokom kojih je zaključeno da bi Memorandum o razumijevanju iz 2009. godine, koji su potpisale Uprava za antikorupcijsku inicijativu Crne Gore i bivša Služba za antikorupciju i transparentnost Republike Italije, trebalo obnoviti potpisivanjem novog Memoranduma, naročito zbog transformacije Službe za antikorupciju i transparentnost Republike Italije u Nacionalnu agenciju za antikorupciju, kao i zbog osnivanja crnogorske Agencije za sprečavanje korupcije.

Memorandumom će ojačati i produbitii saradnju u oblasti borbe protiv korupcije, a institucije obje države će, shodno dinamici razvoja bilateralnih odnosa, nastaviti razmjenu informacija i iskustava na ekspertskom nivou u cilju upoznavanja sa zakonodavnim i institucionalnim okvirima u oblastima sprječavanja korupcije i promovisanja integriteta.

Unapređenje međusobne komunikacije omogućiće intenzivniju saradnju dvije strane, kako na usklađivanju crnogorskog zakonodavstva sa međunarodnim i evropskim standardima, tako i u pogledu njegovog sprovođenja.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo pravde, 06.07.2015.