Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: Inspektori utvrdili 804 nepravilnosti, zapečaćeno je devet i uklonjeno je 14 nelegalno postavljenih objekata


Inspekcije su na primorju tokom prethodne sedmice izvršle ukupno 1.453 kontrole u kojima je utvrđeno 804 nepravilnosti, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove.

 "Vodeći se načelom preventivnosti, u odnosu na utvrđene nepravilnosti u 347 slučajeva subjektima nadzora je ukazano na nepravilnosti, a zbog većih prekršaja izdato je 579 prekršajnih naloga u iznosu od 192.880 eura", navodi se u saopštenju.

Tokom nadzora zapečaćeno je devet i uklonjeno je 14 nelegalno postavljenih objekata.

"Pored redovnih aktivnosti, koje se sprovode u skladu sa dinamičkim planom, inspekcije su postupale i po prijavama, kojih je u prethodnoj sedmici ukupno bilo 127, kao i po zaključcima sa Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone, koji se redovno sastaje jednom sedmično", poručuju iz Uprave za inspekcijske poslove.

Navode da je inspekcijski nadzor i dalje posebno fokusiran na kupališta u pogledu ispunjenosti minimalno-tehničkih uslova, spasilačke službe, postavljanja uređaja i opreme, izdavanja fiskalnih računa za usluge plažnog mobilijara, oslobođenog dijela kupališta.

"Evidentiran je veliki broj kontrola koje su izvršene i u dijelu radnih odnosa i zaštite na radu, kao i u dijelu postavljanja privremenih objekata u zoni morskog dobra bez prethodno pribavljenog odobrenja", navodi se u saopštenju.

Inspektori, kako se ističe imaju veoma dobru i intezivnu saradnju sa predstavnicima Komunalne policije sa kojima su se sprovodile zajedničke aktivnosti na terenu, kao i sa predstavnicima Javnog preduzeća Morsko dobra.

U toku su i pripreme za predstojeći muzički festival "Sea dance", koji će se održati polovinom jula na plaži Jaz u Budvi.

"Pojačani nadzor će se sprovoditi i dalje sa ciljem da se doprinese zaštiti bezbjednosti i zdravlja potrošača, zaštiti legalnog prometa roba i usluga, legalnog zapošljavanja, zaštiti prostora i životne sredine, što će svakako uticati na podizanje kvaliteta turističkog proizvoda Crne Gore. Inače, od početka pojačanog nadzora do 6. jula 2015. godine inspekcije su izvršile 10720 kontrola, utvrdile 4365 nepravilnosti i izdale 4365 prekršajnih naloga u iznosu od 1.335.710 eura", poručuju iz Uprave za inspekcijske poslove.

Izvor: Vebsajt RTCG, 06.07.2015.