Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

SPORAZUM O PRIZNANJU KRIVICE UBUDUĆE SAMO U IZUZETNIM SLUČAJEVIMA

07.06.2019.


Specijalno državno tužilaštvo je saopštilo da dio javnosti pogrešno tumači izjavu glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, sa konferencije za medije 10. maja o zaključivanju sporazuma o priznanju krivice.

Kako je saopšteno, Katnić tada nije ukazao da neće biti zaključivanja sporazuma o priznanju krivice sa onima koji su krivična djela učinili u prošlosti, dakle prije održavanja te konferencije.

Kako je saopšteno iz SDT-a, u predmetu koji je izazvao medijsku pažnju zaključivanje sporazuma o priznanju krivice predloženo je za drugo krivično djelo, počinjeno prije 10. maja, dakle prije održavanja konferencije za medije.

"Glavni specijalni tužilac tom prilikom više puta je ponovio da neće dolaziti do zaključivanja sporazuma o priznanju krivice u budućnosti, osim u izuzetnim slučajevima, i to za konkretna krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije radi vršenja krivičnih djela utaja poreza i doprinosa", ukazali su iz SDT-a.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 05.06.2019.


Naslov: Redakcija