Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

POČELA RADIONICA ZA IZRADU NACIONALNE STRATEGIJE ZA FINANSIJSKU EDUKACIJU


Centralna banka Crne Gore, uz podršku Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju djece i mladih, realizuje Radionicu za izradu nacionalne strategije za finansijsku edukaciju, koja je počela 6. aprila 2016. godine u Podgorici. Radionicu je otvorio Izvršni direktor CBCG Radoica Luburić.

"Cilj ove značajne inicijative je okupljanje kreatora monetarne politike regiona, kao i finansijskih institucija i stručnjaka koji se bave pitanjima finansijske edukacije djece i mladih. Osim toga, veoma je važno i njihovo suočavanje sa aktuelnim iskušenjima i izazovima na polju izrade Nacionalne strategije finansijske edukacije, kao i finansijskog uključivanja, zapošljavanja i preduzetništva", rekao je direktor Luburić na otvaranju.

Teme o kojima će biti riječi na trodnevnoj Radionici su međunarodna iskustva u razvoju i implementaciji nacionalnih strategija za finansijsku edukaciju, programi finansijske edukacije za djecu, mlade i društvo u cjelini, prioriteti obrazovnih programa u državama regiona, itd.

Pored predstavnika Centralne banke Crne Gore, Radionici pristustvuju predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva prosvjete, kao i oko dvadeset predstavnika centralnih banaka i finansijskih institucija iz regiona.

Izvor: Vebsajt CdM, 06.04.2016.