Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNI POZIV ZA DODJELU PODRŠKE ZA DIVERZIFIKACIJU EKONOMSKIH AKTIVNOSTI U RURALNIM PODRUČJIMA ZA 2016. GODINU: Trajanje Javnog poziva je do 17. aprila 2016. godine


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2016. godinu i budžetskom linijom 2.3.1. – Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima, objavljuje Javni poziv za dodjelu podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima za 2016. godinu.

Ovim Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

Ukupan budžet za mjeru "Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima" u 2016. godini, komponenta Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima iznosi 60.000 evra.

Kroz ovaj Javni poziv poljoprivredni proizvođači će imati mogućnost ostvarivanja prava na podršku za adaptaciju objekata na poljoprivrednom gazdinstvu, u svrhu pružanja turističkih i/ili ugostiteljskih usluga u ruralnim područjima, kao i nabavku namjenske opreme potrebne za pružanje ugostiteljskih i/ili turističkih usluga na poljoprivrednom gazdinstvu.

Po ovom Javnom pozivu podržavaju se investicije u visini od 1.000 do 10.000 evra.

Visina podrške je 40% od iznosa ukupno odobrene investicije.

Napominjemo da korisnici podrške ovog Javnog poziva, moraju biti registrovani ili predati kompletnu dokumentaciju za registraciju u Registar poljoprivrednih gazdinstava, i to u trenutku podnošenja zahtjeva za podršku.

Zahtjev za odobravanje projekta i potrebna dokumenta dostaviti isključivo preporučenom poštom na adresu: Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Direktorat za ruralni razvoj, po Javnom pozivu za dodjelu podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima za 2016. godinu, Rimski trg br. 46,
81000 Podgorica

 Trajanje Javnog poziva je do 17. aprila 2016. godine.

Informacije u vezi sa Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona: 020 482 150; 020 482 176.

Ovdje možete preuzeti:

Javni poziv za dodjelu podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima za 2016. godinu  

ZAHTJEV ZA ODOBRAVANJE PROJEKTA - DIVERZIFIKACIJA - 2016.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 04.03.2016.