Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SEMINAR O IMPLEMENTACIJI OKVIRNE KONVENCIJE ZA ZAŠTITU NACIONALNIH MANJINA 7. FEBRUARA 2017. GODINE

07.02.2017.


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje seminar o sprovođenju zaključaka II ciklusa monitoringa implementacije Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina od strane Crne Gore 7. februara 2017. godine.

 Seminar će se održati u prostorija stare zgrade Vlade, ul. Jovana Tomaševića br. 2, sa početkom u 9:30h.

 Uvodno obraćanje na seminaru imaće ministar Mehmed Zenka, dok će u nastavku izlagati Petra Roter, predsjednica Savjetodavnog odbora Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina i Brigita Buš, potpredsjednica pomenutog odbora, Leon Gjokaj, Sokolj Beganaj i Gazmend Cuca ispred Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Maraš Dukaj ispred Ministarstva prosvjete, Genci Nimanbegu i Momčilo Vuksanović ispred albanskog i srpskog nacionalnog savjeta, i Samir Jaha ispred nevladine organizacije "Mladi Romi".

Podsjećamo da je Crna Gora nakon obnove nezavisnosti, aktom sukcesije, pristupila veoma važnim međunarodnim dokumentima iz oblasti zaštite ljudskih i manjinskih prava, među kojima je i Okvirna konvencija za zaštitu prava nacionalnih manjina Savjeta Evrope.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, 06.02.2017.


Naslov: Redakcija