Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REGIONALNI FORUM O PRAVOSUDNOJ SARADNJI U KRIVIČNIM STVARIMA - INSTRUMENTI, STANDARDI I PRAKSA, 6-7. DECEMBRA 2018. U HERCEG NOVOM

06.12.2018.


Ministarstvo pravde Crne Gore u saradnji sa projektima “IPA/2017 Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu” i “Eurol 2” organizuje “Regionalni forum o pravosudnoj saradnji u krivičnim stvarima - instrumenti, standardi i praksa”, koji će se održati 6-7. decembra 2018. u hotelu “Palmon Bay” u Herceg Novom.

Riječ je o četvrtom sastanku ove vrste u Crnoj Gori, a drugom u formi Regionalnog foruma o pravosudnoj saradnji, koji okuplja predstavnike država Regiona, uz učešće predstavnika navedenih projekata, kao i eksperata iz Evropske unije i Regiona, kako bi razgovarali o izazovima i mogućnostima za unapređenje saradnje u krivičnim stvarima, sa ovogodišnjim naglaskom na pitanjima izručenja i zajedničkih istražnih timova.

Osim Evropske konvencije o ekstradiciji, čijih 60 godina od donošenja obilježavamo Regionalnim forumom, učesnici će diskutovati i o instrumentima, standardima i praksi pravosudne saradnje: bilateralnim ugovorima, evropskom nalogu za hapšenje, Kancelariji evropskog javnog tužioca, kao i o Programu pravde Evropske komisije kojem je Crna Gora nedavno pristupila.

Regionalni forum počinje sa radom u četvrtak, 6. decembra u 9:30 časova, uvodnim izlaganjima Nikole B. Šaranovića, generalnog direktora Direktorata za međunarodnu pravosudnu saradnju i projekte Ministarstva pravde Crne Gore, Marcije Palote (Marzia Palotta), programske službenice za pravosuđe i unutrašnje poslove u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, Orelijana Žulijara (Aurelien Juliard), programskog službenika za pravosuđe i unutrašnje poslove u Delegaciji Evropske unije u Republici Albaniji, Silvija Šinkovca, upućenog tužioca EU iz projekta “IPA/2017 Borba protiv teškog kriminala na Zapadnom Balkanu” i Marije Gracije Benedeti (Maria Grazia Benedetti), zamjenice rukovodioca tima u projektu “Eurol 2”.

Uvodni dio Foruma je otvoren za javnost.


IZVOR: Vebsajt Vlade Crne Gore, 5.12.2018.