Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA TREĆA SJEDNICA SAVJETA ZA REFORMU JAVNE UPRAVE

06.11.2017.


Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin predsjedavao je trećom sjednicom Savjeta za reformu javne uprave.

Savjet je na sjednici razmatrao analize čije je donošenje prepoznato Akcionim planom 2016-2017 za sprovođenje Strategije reforme javne uprave 2016-2020 i dao više preporuka i smjernica u cilju unapređenja razmatranih dokumenata kako bi se postigli oni rezultati koji za cilj imaju eventualne izmjene organizacionog aspekta državne uprave, a sve u pravcu uspostavljanja moderne i efikasnije organizacione strukture.

Savjet je razmotrio Nacrt analize funkcionalnih i finansijskih efekata uvođenja instituta "organa uprave u sastavu ministarstva", koji je od 2012. godine uveden u crnogorski upravni sistem. Analizom je dat osvrt na funkcionalne i finansijske efekte uvođenja instituta "organa uprave u sastavu ministarstva", uz davanje preporuka u pogledu strukture i organizacije državne uprave koje su proizašle iz predložene Analize.

Savjet je na sjednici razmatrao i Nacrt analize prepreka za uspostavljanje upravljačke odgovornosti kojom je dat pregled zakonskih rješenja u javnoj upravi Crne Gore, sa naglaskom na državnu upravu, iz ugla odgovornosti kroz identifikovanje prepreka koje otežavaju upravljačku odgovornost, posebno upravljanje u finansijama u instituciji i praksu centralizovanog finansijskog odlučivanja.

Na sjednici je razmatrana i Nacrt analize efekata objedinjavanja inspekcija u okviru Uprave za inspekcijske poslove, sa posebnim osvrtom na potencijalne probleme u radu pojedinih inspekcijskih službi.


IZVOR: Vebsajt Vlade, 03.11.2017.