Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAVANJE RADIONICE NA TEMU "STO NOTIFIKACIJE U POLJOPRIVREDI"


Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja u saradnji sa Institutom za obuku i tehničku saradnju Svjetske trgovinske organizacije (ITTC), a posredstvom Misije Crne Gore pri Svjetskog trgovinskoj organizaciji (STO) sa sjedištem u Ženevi, organizuje dvodnevnu radionicu na temu Notifikacije u poljopivredi, 5. i 6. oktobra 2016. godine u Podgorici.

Radionica je posvećena STO notifikacijama u poljoprivredi, sa posebnim akcentom na notifikacije koje se tiču domaće podrške, s obzirom da je Crna Gora kao članica Svjetske trgovinske organizacije, u obavezi da dostavlja jedan broj notifikacija vezanih za sektor poljoprivede.

Cilj radionice je da se službenici nadležnih institucija koji su u direktnoj i/ili indirektoj vezi sa pripremom ovh dokumenta, bliže upoznaju sa njihovom sadržinom i načinom prirpeme.

Takođe, učesnici Radionice biće u prilici i da se bliže upoznaju sa uopštenim pravilima vezanim za STO Sporazum o poljopirvredi, kao i obavzama nastalim nakon pregovora u Baliju.

Predavač na Radionici će biti g-din Diwakar Dixit, ekspert Svjetske trgovinske organizacije koji radi u Sektoru za poljoprivredu i robe, u Sekretarijatu STO-a, u Ženevi.

Radionica je namijenjena službenicima nadležnih državnih institucija, čiji su poslovi u direktnoj i/ili indirektnoj vezi sa pripremom notifikacija u poljoprivredi.

Izvor: Izvor: Vebsajt Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, 04.10.2016.