Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA INVESTICIONE POLITIKE I POTENCIJALI U CRNOJ GORI 6. I 7. OKTOBRA 2015. GODINE


Međunarodna konferencija Investicione politike i potencijali u Crnoj Gori, kojoj će prisustvovati preko 80 predstavnika investitora i diplomatskog kora iz svijeta, počeće 6. oktobra 2015. godine u Podgorici.

Dvodnevnu konferenciju će otvoriti ministar ekonomije, Vladimir Kavarić i stalni predstavnik UN-a i Kancelarije Programa UN za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, Fiona McCluney.

Iz Ministarstva ekonomije su saopštili da će investicioni ambijent u Crnoj Gori prvog dana konferencije predstaviti načelnik Direkcije za investicije u tom Vladinom resoru, Boris Rebić, dok će UNDP konsultant na projektu, Mlađan Dinkić govoriti o razlozima za ulaganje u Crnu Goru.

Posebnu prezentaciju o Uredbi o podsticanju direktnih investicija ("Sl. list CG", br. 8/2015) održaće, kako se dodaje, sekretar Sekretarijata za razvojne projekte, Biserka Dragićević.

U nastavku prvog dana konferencije biće održane prezentacije biznis zona na Cetinju i u Podgorici.

"Drugog dana konferencije u Kolašinu, gradonačelnici i predstavnici opština Berane, Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac i Nikšić predstaviće učesnicima konferencije biznis zone u svojim lokalne samouprave, uz sve povoljnosti koje ulaganja u svakoj od njih pružaju, kako sa državnog, tako i sa lokalnog nivoa. Zainteresovani investitori će imati priliku i da posjete biznis zone u sjevernom regionu", precizirali su iz Ministarstva.

Izvor: Vebsajt RTCG, 05.10.2015.