Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE: Više usluga u E-upravi do kraja 2017. godine

06.09.2017.


Ministarstvo javne uprave do kraja 2017. godine će povećati broj usluga E-uprave i insistirati na integralnim servisima koji podrazumijevaju razmjenu podataka između institucija elektronskim putem, ukazala je ministarka javne uprave Suzana Pribilović.

Pribilović je učestvovala na radnom sastanku pod nazivom "Digitalni ručak" ministara zaduženih za javnu upravu zemalja učesnica Procesa saradnje Jugoistočne Evrope (SEECP) a koji se održava na Bledu u okviru slovenačkog predsjedavanja.

Kako je saopšteno iz ministarstva, sastanak je bio prilika za diskusiju ministara javne uprave o digitalnoj transformaciji i brojnim mogućnostima za proširivanje saradnje u toj oblasti.

Ministarka Pribilović je predstavila aktivnosti Ministarstva javne uprave na planu reforme javne uprave, a posebno segment digitalizacije javnih servisa.

"U tom smislu, posebno je predstavila aktivnosti na modernizaciji i razvoju portala elektronskih javnih usluga E-uprave. Ona je istakla da će Ministarstvo javne uprave povećati broj usluga do kraja godine, te insistirati na integralnim servisima koji podrazumijevaju razmjenu podataka između institucija elektronskim putem", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Pribilović je predstavila i projekte iz domena digitalizacije koji su u pripremi, a koji će omogućiti građanima lakšu razmjenu njihovih podataka kroz sistem, pružanje usluga na najefikasniji mogući način - bez čekanja u redovima, te vraćanja sa šaltera zbog još jednog papira.

"Ministarka je istakla da digitalizacija u srednjoročnom trogodišnjem periodu predstavlja glavnu strategiju djelovanja javne uprave, što podrazumijeva završen zakonodavni okvir, jedinstven skup podataka dostupan svim organima uprave, sa jasno definisanim nadležnostima i jedinstvenim registrom građana u njegovom centru, kao i mnogo novih usluga i zadovoljnih građana", ukazali su iz ministarstva.

Delegacija Crne Gore, u kojoj je Pribilović, učestvuje na Bledskom strateškom forumu (BSF) i ministarskim sastancima zemalja učesnica Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) na Bledu koji se održava od 4. do 6. septembra u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije i Centra za evropsku perspektivu.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 04.09.2017.


Naslov: Redakcija