Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MINISTARSTVO PROSVJETE ĆE DODIJELITI 3,4 HILJADE KREDITA STUDENTIMA: Prijave se podnose od 1. septembra do 16. oktobra

06.08.2020.


Ministarstvo prosvjete će dodijeliti 3,4 hiljade kredita studentima osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja.

Prijave se podnose od 1. septembra do 16. oktobra.

Kredite će dobiti 770 studenata prve godine osnovnih studija i 2.290 studenata starijih godina studija.

“Crnogorskim državljanima koji studiraju na ustanovama visokog obrazovanja van države, biće dodijeljeno 90 kredita studentima prve godine osnovnih i 250 kredita studentima starijih studijskih godina”, navodi se u konkursu.

Pravo da konkurišu za studentski kredit imaju studenti osnovnih i specijalističkih akademskih i primijenjenih studija ustanova visokog obrazovanja koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program.

Iz Ministarstva su kazali da prednost imaju studenti koji imaju bolji uspjeh u prethodnoj godini školovanja, odnosno veći indeks uspjeha u prethodnoj godini studija.

“Pod jednakim uslovima, prednost pri dodjeli studentskog kredita imaju studenti čiji roditelji, odnosno staratelji ostvaruju pravo na materijalno obezbjeđenje po propisima o socijalnoj zaštiti”, kaže se u konkursu.

Krediti se odobravaju za jednu studijsku godinu i isplaćuju se u deset rata.

Visina kredita, kako se navodi, zavisi od uspjeha u prethodnoj godini školovanja, odnosno indeksa uspjeha i godine studija.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 04.08.2020.


Naslov: Redakcija