Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU: Studentima koji su počeli studije prema nastavnim planovima i programima koji su važili prije početka primjene Bolonjske deklaracije produžiće se rok za završetak obrazovanja za jednu studijsku godinu


Studentima koji su počeli studije prema nastavnim planovima i programima koji su važili prije početka primjene Bolonjske deklaracije produžiće se rok za završetak obrazovanja za jednu studijsku godinu.

To je predviđeno izmjenama Zakona o visokom obrazovanju koji se nalazi u skupštinskoj proceduri.

Zakon o izmjeni Zakona o visokom obrazovanju, kako se navodi, donosi se radi omogućavanja da studenti koji su započeli studije prema nastavnim planovima i programima koji su važili prije početka primjene Bolonjske deklaracije mogu, pod istim uslovima, započeti studije i završiti.

"Ovo rješenje će omogućiti studentima da završe započeto obrazovanje u izbjegnu poteškoće u slučaju prelaska na važeći obrazovni sistem, usklađen sa principima Bolonjske deklaracije", kaže se u obrazloženju.

Prijedlog zakona su podnijeli poslanici Branka Tanasijević, Andrija Popović, Radosav Nišavić, Saša Pešić, Rešid Adrović, Vuk Roćen, Jelisava Kalezić i Draginja Vuksanović.

Izvor: Vebsajt CdM, 04.06.2016.