Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ODRŽAN SASTANAK O "NEPRIHVAĆENIM ODREDBAMA" EVROPSKE SOCIJALNE POVELJE U OKVIRU PROCEDURE PREDVIĐENE ČLANOM 22. EVROPSKE SOCIJALNE POVELJE IZ 1961. GODINE


U organizaciji Savjeta Evrope - Sektora za Evropsku socijalnu povelju i Ministarstva rada i socijalnog staranja održan je sastanak, organizovan u okviru procedure predviđene članom 22. Evropske socijalne povelje iz 1961. godine o "neprihvaćenim odredbama" Evropske socijalne povelje.

Ovaj sastanak je bio prilika da se izvrši analiza nacionalnog zakonodavstva i prakse u odnosu na članove i odredbe ovog dokumenta čije je tumačenje predstavljeno od strane eksperata Savjeta Evrope i članova Evropskog komiteta za socijalna prava Savjeta Evrope.

Krajnji cilj sastanka bio je da obezbijedi djelotvornost fundamentalnih socijalnih prava u Crnoj Gori i da se podstakne Crna Gora da proširi listu odredaba koje će se naknadno potvrditi.

Pored odredaba koje Crna Gora još uvijek nije potvrdila, na sastanku je bilo riječi i o Dodatnom Protokolu uz Evropsku socijalnu povelju koji predviđa sistem kolektivnih žalbi.

Učesnici sastanka bili su predstavnici reprezentativnih socijalnih partnera, NVO sektora i nadležnih institucija državne uprave.

Izvor: PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja, 5.5.2015