Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ODRŽANA PRVA SJEDNICA CRNOGORSKO - SLOVAČKE MJEŠOVITE KOMISIJE ZA IMPLEMENTACIJU SPORAZUMA O EKONOMSKOJ SARADNJI

05.12.2018.


Prva sjednica Mješovite komisije za implementaciju Sporazuma o ekonomskoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Slovačke održana je 3. i 4. decembra 2018. godine u Bratislavi, shodno članu 3. navedenog Sporazuma.

Crnogorsku delegaciju predvodila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić, dok je slovačku delegaciju predvodio Peter Žiga ministar ekonomije Republike Slovačke.

Cilj održavanja sjednice navedene komisije je razmatranje konkretnih modaliteta saradnje kojim će se u narednom periodu raditi na unaprjedjenju bilateralnhi ekonomskih odnosa i daljem razvoju međusobne saradnje u oblastima koje su definisane kao obostrano korisne: trgovinska i ekonomska saradnja turizam, energetika i energetska efikasnost, industrija i inovacije, saradnja u oblasti zaštite životne sredine, poljoprivrede, digitalizacije javne uprave I drugim prioritetnim oblastima.

Kao rezultat rada i konstruktivnog dijaloga koji se vodio na plenarnoj sjednici, u Bratislavi je 4. decembra 2018 godine potpisan Protokol sa zasijedanja I sjednice crnogorsko-slovačke Mješovite komisije za ekonomsku saradnju, kojim su definisani konkretni modaliteti saradnje izmedju dvije zemlje.

Tokom posjete održani su bilateralni susret ministarke Sekulić sa ministrom ekonomije Republike Slovačke, Peter Žigom, kao i sa potredsjednikom Vlade Republike Slovačke, Rihard Rašijem. Takođe je održan bilateralni susret generalnog direktora Direktorata za investicije, razvoj malih i srednjih preduzeća i upravljanje EU fondovima sa gospodinom Borisom Škodom, direktorom Direktorata za investicije u Ministarstvu ekonomije Republike Slovačke.

Kako je obostrano predloženo od strane Privredne Komore Crne Gore i Slovačke Agencije za razvoj investicija i trgovine, obije strane će u narednom periodu, najkasnije u roku od 18 mjeseci, organizovati B2B susrete, što će biti odlična prilika da privrednici i investitori iz obije zemlje razmijene iskustva, prezentuju investicione mogućnosti i identifikuju oblasti saradnje u kojima je moguće definisati zajedničke projekte.


IZVOR: Vebsajt Vlade Crne Gore, 4.12.2018.