Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA CG: Donjete uredbe kojima se obezbjeđuje implementacija novog Zakona o bezbjednosti hrane

05.12.2016.


U sklopu usaglašavanja crnogorskog pravnog sistema sa pravnom tekovinom Evropske unije, Vlada Crne Gore je, na održanoj 2. sjednici, donijela uredbe kojima se obezbjeđuje implementacija novog Zakona o bezbjednosti hrane ("Sl. list CG", br. 57/2015):

Donošenjem ovih podzakonskih akata stvaraju se uslovi za proizvodnju i promet bezbjedne hrane na svim nivoima, konstatovano je na sjednici.

Na sjednici je usvojena Informacija o stanju u oblasti vodosnadbijevanja i upravljanja otpadnim vodama u 2015. godini. Tokom diskusije je, istaknuto da su u proteklom periodu uložena značajna sredstva u izgradnju kapitalnih infrastrukturnih objekata za vodosnabdijevanje i tretman otpadnih voda, ali je i ukazano na nedopustivo visok nivo gubitka vode u vodosnabdijevanju usljed nefakturisanih isporuka. Tim povodom, Vlada je zadužila Ministarstvo održivog razvoja i turizma, da u roku od 30 dana, pripremi i dostavi na razmatranje Prijedlog mjera sa akcionim planom za hitno poboljšanje stanja u ovoj oblasti. U raspravi je naglašeno da je neophodno analizirati finansijski aspekt ovog probema i obezbijediti neposrednu komunikaciju i koordinaciju lokanih samouprava, lokalnih javnih preduzeća i JP "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje", uključujući i analizu pravnih mehanizama u cilju poboljšanja cjelokupnog sistema vodosnadbijevanja i upravljanja otpadnim vodama.

Vlada je prihvatila Predlog za uplatu III rate kontribucije za unapređenje operativnih sposobnosti avganistanskih snaga bezbjednosti.

U okviru kadrovskih pitanja, Vlada je donijela Rješenje o imenovanju Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte kojim će predsjedavati premijer Marković.

Za direktora Kliničkog centra Crne Gore Vlada je imenovala Zoricu Kovačević.

Predsjednik Vlade je na kraju sjednice pozvao nadležne ministre da provjere medijske navode da u pojedinim privrednim društvima poslodavci ne pokazuju adekvatan odnos prema zaposlenima, tvrdeći da za to imaju podršku Vlade. "Želim da pošaljem jasnu poruku da takva praksa nije dobra jer na zaposlenima počivaju vrijednosti koje se stvaraju" – rekao je predsjednik Vlade dodajući da treba afirmisati i investitore i investicije, ali da mora postojati red i na zakonu zasnovan odnos prema zaposlenima, uz uvažavanje socijalnih partnera. 


IZVOR: Vebsajt Vlade, 02.12.2016.


Naslov: Redakcija