Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA CRNE GORE USVOJILA STRATEGIJU UPRAVLJANJA LJUDSKIM RESURSIMA U UPRAVI POLICIJE ZA PERIOD 2019-2024. GODINE

05.10.2018.


Vlada je na sjednici usvojila Strategiju upravljanja ljudskim resursima u Upravi policije za period 2019-2024 godine, čijom će se realizacijom znatno unaprijediti stanje u ovoj oblasti.

Govoreći na konferenciji za medije, generalni direktor Direktorata za strateško-razvojne projekte, Safet Korać, kazao je da se razvijanje sistema upravljanja ljudskim resursima zasniva na savremenim standardima i procedurama zapošljavanja, osposobljavanja i napredovanja u profesionalnoj karijeri.

Dokument daje i doprinos u procesu pristupanja Evropskoj uniji, jer Crna Gora posebnu pažnju posvećuje vladavini prava i jačanju administrativnih kapaciteta organa. Kroz poglavlje 24 - Pravda, sloboda i bezbjednost, mi usvajamo i primjenjujemo instrumente od ključnog značaja za razvoj policije”, istakao je Korać.

Korać je istakao da je izradi Strategije prethodila analiza, koja je ukazala na određene nedostatke u trenutnom sistemu upravljanja i planiranja, naročito u oblasti policijskog obrazovanja, starosnoj i rodnoj strukturi, kao i procesu zapošljavanja i ocjenjivanja.

Osnovni cilj strategije, kako je istakao generalni direktor Korać, je stvaranje sistema u kojem kompetentni policijski službenici profesionalno i odgovorno obavljaju poslove očuvanja bezbjednosti pojedinaca, zajednice i države.

Za realizaciju ove Strategije biće zaduženo posebno Koordinaciono tijelo koje će biti sastavljeno od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije.


IZVOR: Vebsajt Vlade Republike Crne Gore, 04.10.2018.


Naslov: Redakcija