Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VEĆA NAPLATA PRIHODA OD STRANE PORESKE UPRAVE U ODNOSU NA AVGUST MJESEC 2017. GODINE: U ostvarenoj naplati značajan dio prihoda odnosi se na obaveze poreskih obveznika s visokim stepenom poreske discipline koji uredno servisiraju svoje obaveze

05.09.2018.


"U avgustu je naplaćeno rekordnih 101,5 milion eura, 10,2 miliona eura više nego prošle godine i preko pet miliona eura iznad plana", saopštila je Poreska uprava.

"Poreska uprava je tokom avgusta ostvarila ukupnu bruto naplatu prihoda u iznosu od 101.582.567 eura, što je za 10,2 miliona eura iznad ostvarenja iz istog perioda 2017. godine, odnosno 5,2 miliona eura (5,5 procenta) iznad plana naplate za avgust", saopštila je PU. 

U strukturi naplate, kako navode, posebno je značajno pomenuti ostvarenje kod poreza na dodatu vrijednost, koje je tokom avgust premašilo 30 miliona eura, što je za 22 procenta, odnosno šest miliona eura, iznad ostvarenja iz avgusta 2017. godine, a 15 procenata, ili četiri miliona eura, iznad plana naplate po ovom osnovu.

"Odlični efekti naplate PDV-a rezultata su više faktora, a naročito intezivnih aktivnosti poreske inspekcije, koja je u kontinuitetu pratila rad poreskih obveznika, u nastojanju da poslovanje u sivoj zoni suzbije na najmanju moguću mjeru", poručuju iz PU.

U ostvarenoj naplati značajan dio prihoda odnosi se na obaveze poreskih obveznika s visokim stepenom poreske disipline koji uredno servisiraju svoje obaveze i sa kojima Poreska uprava, kako poručuju gradi odnos partnersta i uzajamnog razumijevanja.

"Iako ljetnja turistička sezona ulazi u završnu fazu poreska inspekcija nastaviće s praćenjem regularnosti poslovanja poreskih obveznika na teritoriji cijele države, te da će se po završetku sezone izvesti ukupni efekti iste kako na ostvarenje budžetskih prihoda, tako ki na ostvarenje osatlih ciljeva poreske uprave - naplatu poreskog duga, suzbijanje sive ekonomije i regulisanje nepravilnosti na tržištu rada i generelano povećanje poreske discipline na srednjeročnom nivou", poručuju iz PU.


IZVOR: RTCG, 04.09.2018.


Naslov: Redakcija