Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PRODUŽENO VAŽENJE GRANSKOG KOLEKTIVNOG UGOVORA ZA SEKTOR TELEKOMUNIKACIJA DO 8. OKTOBRA 2021.

05.09.2018.


Predsjednik Crnogorskog sindikata telekomunikacija (CST), Željko Burić i predsjednica Unije poslodavaca (UPCG), Svetlana Vuksanović, potpisali su izmjene Granskog kolektivnog ugovora za sektor telekomunikacija.

Burić i Vuksanović su se složili da se primjena Granskog kolektivnog ugovora za telekomunikacije produži na isti period od tri godine na koji je prethodno bio potpisan 2015, odnosno do 8. oktobra 2021.

"Naime, članom 57 važećeg Granskog kolektivnog ugovora za telekomunikacije propisano je da se ugovorne strane obavezuju da u roku od pet mjeseci prije isteka perioda na koji je kolektivni ugovor zaključen, pristupe pregovorima za njegovu izmjenu ili zaključivanje novog, što su potpisnice i učinile", navodi se u zajedničkom saopštenju CST-a i UPCG.

Predstavnici dvije institucije su, kako je objašnjeno, odlučili da se primjena ugovora produži na period od tri godine, s obzirom da u prethodnom periodu važenja nije stigla nijedna primjedba ili sugestija u vezi njegove primjene.

"Međutim, svaka strana može, u slučaju potrebe, naknadno predložiti izmjene i dopune Granskog kolektivnog ugovora", dodaje se u saopštenju.

Granski kolektivni ugovor za telekomunikacije primenjuje se na sve zaposlene i poslodavce koji obavljaju djelatnosti iz te oblasti.

"Granskim kolektivnim ugovorom utvrđuju se elementi osnovne zarade i njihove naknade i uređuje obim prava i obaveza iz rada. Ugovor predstavlja dobar osnov za dalju razradu i nadogradnju kroz pojedinačne kolektivne ugovore kod poslodavaca i ugovore o radu zaposlenih", zaključuje se u saopštenju.


IZVOR: Radio televizija Crne Gore, 04.09.2018.


Naslov: Redakcija