Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UŽINA U OSNOVNIM ŠKOLAMA OD 1. OKTOBRA 2017. GODINE

05.09.2017.


Distribucija užine iz novog menija učenicima osnovnih škola počeće od 1. oktobra počeće, dok će promotivna distribucija početi u posljednjoj sedmici septembra, nakon što osnovne škole dostave podatke o broju učenika.

Ova informacija potvrđena je iz Ministarstva prosvjete, a iz resora na čijem je čelu Damir Šehović, dodaju da su u toku intenzivni razgovori sa upravama osnovnih škola kako bi iste od ove školske godine aktivnije pristupile realizaciji i afirmaciji ovog važnog projekta.

Tokom prethodnih mjeseci, dodaju, intenzivno se radilo kako bi učenici osnovnih škola u školskoj 2017/18. godini za užinu dobili potpuno nove proizvode iz đačke radionice Škole za srednje i više stručno obrazovanje "Sergije Stanić".

"U novu užinu uvrstiće se nove namirnice u kojima će se naći integralno, crno, ražano i kukuruzno brašno, sjemenke suncokreta, bundeve, raznovrsno voće i povrće, mlijeko i jogurt ili voda", istakli su iz Ministarstva i naglasili da će se u zavisnosti od uzrasta korisnika mijenjati gramaža užine.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 04.09.2017.