Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

JAVNI POZIV ZA REALIZACIJU PROGRAMA ZA UNAPREĐENJE INOVATIVNOSTI U MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA ZA 2017. GODINU: Za unapređenje inovativnosti 30.000 eura

05.09.2017.


Ministarstvo ekonomije raspisalo je danas novi Javni poziv za realizaciju Programa za unapređenje inovativnosti u malim i srednjim preduzećima za ovu godinu, za preduzeća iz sektora prerađivačke industrije.

Javni poziv je, kako je saopšteno, otvoren do 4. oktobra, do kada se mogu dostavljati prijave zainteresovanih preduzeća.

"Ukupan budžet opredijeljen za realizaciju Programa u 2017. godini je 30.000 eura, a maksimalan iznos opravdanih troškova po preduzeću iznosi 3.500 eura bez PDV-a. Bespovratnu podršku u vidu grantova za uvođenje inovacija mogu iskoristiti mikro, mala i srednja privredna društva iz sektora prerađivačke industrije, registrovana u skladu sa Zakonom o privrednim društvima, koja posluju najmanje dvije godine i to u 100% privatnom vlasništvu, da imaju sjedište na teritoriji Crne Gore, da nijesu imala gubitke u poslovanju u posljednje dvije finansijske godine, da redovno izvršavaju obaveze plaćanja poreza i doprinosa, te da za iste aktivnosti nijesu koristili sredstva finansijske pomoći iz budžeta ili donatorskih programa u prethodnom periodu", saopštilo je Ministarstvo ekonomije

Cilj Programa je da poboljša inovativne sposobnosti malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji, odnosno da unaprijedi razvoj i uvođenje inovacija uz korišćenje konsultanskih usluga.   

Prijavna dokumentacija za učešće u Programu, sa detaljnim informacijama o namjeni, uslovima i kriterijumima, procedurama sprovođenja Programa može se preuzeti u Ministarstvu ekonomije (Rimski trg 46, Podgorica, III sprat, kancelarija broj 8), kao i na web stranici www.mek.gov.me, a dodatne informacije se mogu dobiti na brojeve telefona 020/234 397, 234 029.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 04.09.2017.


Naslov: Redakcija