Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

IZABRAN PREDSJEDNIK SUDSKOG SAVJETA

05.07.2018.


Na konstitutivnoj sjednici Sudskog savjeta njegov dosadašnji predsjednik Mladen Vukčević jednoglasno izabran za privremenog predsjednika tog tijela, a Dobrica Šljivančanin za njegovog zamjenika. Predsjednik Crne Gore proglasio je četiri člana Sudskog savjeta koje bira Konferencija sudija.

Konstitutivnu sjednicu je sazvala predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Na sjednici je shodno Zakonu o izmjenama i dopuni Zakona o sudskom savjetu i sudijama, izabran privremeni predsjednik Savjeta iz reda članova uglednih pravnika kojima je produžen mandat.

"Za predsjednika je jednoglasno izabran Mladen Vukčević, dosadašnji predsjednik. Za njegovog zamjenika izabran je Dobrica Šljivančanin", kaže se u saopštenju.

Sudski savjet je ponovo apelovao na Skupštinu Crne Gore da tokom ovog zasijedanja postigne dogovor i uloži sve demokratske napore, kako bi se što prije izabrala četiri člana iz reda uglednih pravnika.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović proglasio je četiri člana Sudskog savjeta koje bira Konferencija sudija.

"Izabrani članovi Sudskog savjeta iz reda sudija su: Rada Kovačević, sutkinja Vrhovnog suda Crne Gore, Ana Perović-Vojinović, sutkinja Upravnog suda Crne Gore, Verica Sekulić, sutkinja Višeg suda u Podgorici i Dragan Babović, sudija Osnovnog suda u Podgorici", saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Četiri člana Sudskog savjeta, kako se dodaje, predsjednik je proglasio na osnovu člana 95 stav 1 tačka 10 Ustava Crne Gore i Amandmana VII stav 6 na Ustav Crne Gore, shodno Odluci Konferencije sudija od 01.06.2018. godine.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 04.07.2018.


Naslov: Redakcija