Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU CRNE GORE I EVROPSKE JEDINICE ZA PRAVOSUDNU SARADNJU EUROJUST: Sporazum je stupio na snagu 3. juna 2017. godine i njime se definiše obim saradnje, određuju nadležna tijela za njegovo sprovođenje, mehanizmi i instituti za međusobnu saradnju kao što je postavljanje državnog tužioca

05.06.2017.


Sporazum o saradnji između Crne Gore i Evropske jedinice za pravosudnu saradnju Eurojust stupio je na snagu 3. juna 2017. godine. Njime se definiše obim saradnje, određuju nadležna tijela za njegovo sprovođenje, mehanizmi i instituti za međusobnu saradnju kao što je postavljanje državnog tužioca.

Predsjednica Kolegijuma EUROJUST-a Mišel Koninks obavijestila je potpredsjednika Vlade i ministra pravde Zorana Pažina pismom od 2. juna da su završene interne procedure za stupanje na snagu Sporazuma.

"Sporazum o saradnji između Crne Gore i EUROJUST-a potpisan je 3. maja 2016. godine u Briselu. Njime se definiše obim saradnje, određuju nadležna tijela za njegovo sprovođenje, mehanizmi i instituti za međusobnu saradnju kao što su postavljanje državnog tužioca, odnosno magistrata za vezu sa EUROJUST-om, osobe za kontakt, modaliteti razmjene informacija sa posebnim osvrtom na pitanje privatnosti i zaštite ličnih podataka i bezbjednosti podataka, kao i odnosa tog tijela sa nadležnim organima drugih država", navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

EUROJUST je agencija Evropske unije za pravosudnu saradnju u krivičnim stvarima sa sjedištem u Hagu, osnovana 2002. godine. U njenom radu učestvuju predstavnici država članica Evropske unije, s ciljem povećanja efektivnosti saradnje i koordinacije između nadležnih tijela država članica EU u sprovođenju istraga i gonjenja teškog prekograničnog i organizovanog kriminala, kao i za unaprjeđenje postupaka pružanja složenijih oblika međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima i ubrzanje postupaka izručenja. 


IZVOR: Vebsajt RTCG, 03.06.2017.


Naslov: Redakcija