Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

IZVJEŠTAJ EKONOMSKE KOMISIJA UJEDINJENIH NACIJA ZA EVROPU O UPRAVLJANJU ŽIVOTNOM SREDINOM U CRNOJ GORI BIĆE PREDSTAVLJEN 5. JUNA 2015. GODINE


Treći Izvještaj o upravljanju životnom sredinom u Crnoj Gori, koji je pripremila Ekonomska komisija Ujedinjenih nacija za Evropu (UNECE) biće prezentovan u petak, 5. juna 2015. godine, sa početkom u 9.30 sati, u hotelu Podgorica.

Skup će otvoriti Ivana Vojinović, generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu i klimatske promjene i Antoan Nunjez, predstavnik Ekonomske komisije Ujedinjenih nacija za Evropu.

Treći izvještaj obuhvata ocjenu pravnog okvira i njegove primjene, mehanizama za sprovođenje i nadzor sprovođenja propisa, investicije u životnu sredinu i ekonomske instrumente za ozelenjavanje ekonomije, praćenje stanja životne sredine, informisanje i obrazovanje u ovoj oblasti, ispunjavanje obaveza iz međunarodnih sporazuma vezanih za zaštitu životne sredine, dok je posebna pažnja posvećena upravljanju otpadom, zaštiti voda i klimatskim promjenama.

Izvještaj je pripremljen u saradnji sa predstavnicima nacionalnih institucija. Prvi takav Pregled pripremljen je 2002. godine, a drugi je realizovan tokom 2006/2007. godine. Izvještaj sadrži 8 poglavlja koja se sa raznih aspekata bave segmentima životne sredine i daje konkretne preporuke za unapređenje upravljanja životnom sredinom. 

Izvor: Vebsajt Ministarstvo održivog razvoja i turizma, 04.06.2015.