Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

POČETAK KAMPANJE "PORESKI KARAVAN": Kampanja će se sastojati od niza edukativnih predavanja za privredne subjekte iz oblasti primjene poreskih zakona


U sklopu aktivnosti Koordinacionog tijela Poreske uprave i Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG), a u susret turističkoj sezoni, dogovorena je podrška UPCG kampanji "Poreski karavan" koju će Poreska uprava realizovati u predsezoni (u toku aprila i maja), a koja će se sastojati od niza edukativnih predavanja za privredne subjekte iz oblasti primjene poreskih zakona.

S obzirom na to da se kampanja realizuje u predsezoni, dogovoreno je da se za predavanja opredijele teme koje se tiču turizma i građevinarstva. Iz Poreske uprave su podsjetili da će ove godine velika pažnja u kontrolnim aktivnostima biti usmjerena na primjenu članova 109 i 122 Zakona o turizmu ("Sl. list CG", br. 61/2010, 40/2011 - dr. zakon, 53/2011 - dr. zakon i 31/2014), koji se odnose na izdavaoce ležajeva.

UPCG je ukazala na najčešće nejasnoće svog članstva u vezi sa primjenom zakonskih propisa, koje su se odnosile uglavnom na: Zakon o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, ulazni PDV kod smještaja i ishrane radnika na terenu, oporezivanje usluga u građevinarstvu po zakonima o PDV-u, porezu na dohodak fizičkih lica, porezu po odbitku, nelojalnu konkurenciju, kaznenu politiku itd.

Planirano je da se sastanci održe u primorskim opštinama i to po sljedećem rasporedu:

Budva - 12. april,

Bar - 19. april,

Ulcinj - 26. april,

Kotor - 10. maj,

Tivat - 17. maj,

Herceg Novi - 24. maj 2016. godine.

Izvor: Vebsajt Unija poslodavaca Crne Gore, 04.04.2016.