Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA: Skupština uskratila uvid u pojedina dokumenta, jer tvrde da dokumentacija kandidata nije javna

05.03.2018.


Vodeći se isključivo zakonima Skupština Crne Gore je odbila zahtjev Centra za razvoj nevladinih organizacija da ima uvid u dokumentaciju nevladinih organizacije, koje su predložile kandidate za člana Savjeta RTCG, kaže generalni sekretar Skupštine Aleksandar Jovićević. Skupština, tvrdi Jovićević, nije uradila ništa sporno.

Centar za razvoj nevladinih organizacija uskraćen je za uvid u dokumentaciju NVO, koje su predložile kandidate za člana Savjeta RTCG. Za uvid su uskraćeni svojom greškom, tvrdi generalni sekretar Skupštine. Njihov zahtjev, kaže, odbijen je u skladu sa zakonom.

"Predsjednik odbora im je ponudio da izvše uvid u dokumentaciju, ali nijesu iskoristili tu mogućnost. Da su se direktno obratili Administrativnom odboru imali bi preči put da ostvari to pravo", objašnjava Jovićević.

U međuvremenu je Administrativni odbor završio jednu fazu postupka, objavio je listu kandidata na sajtu Skupštine. Javno je i to koje su nevladine organizacije podržale jednog ili drugog kandidata za člana Savjeta RTCG.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 03.03.2018.


Izvod iz vijesti: Redakcija