Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REFORMA PRAVOSUĐA: Sudovi će biti manje efikasni u 2017. godini, jer će se zbog novog zakonskog rješenja duže čekati na izbor sudija

05.01.2017.


2016. godinu obilježio je izvještaj Evropske komisije u kojem je crnogorski pravosudni sistem označen kao najbolji od svih zemalja koje pretenduju da uđu u Evropsku uniju, ukazala je predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica.

Prema njenim riječima, sudovi u 2017. godini neće biti toliko efikasni, jer će se čekati na izbor sudija zbog novog zakonskog rješenja.

"Prošlu godinu je obilježila najbolja ocjena Evropske komisije za crnogorsko sudstvo od svih zemalja kandidata, što mi je drago jer se vrše uporedna ocjenjivanja.. Bojim se da će nam 2017. kada je riječ o efektivnosti i efikasnosti, odnosno učinku sudova, biti nešto lošija nego 2016. godina. A zašto? Zato što je veći priliv predmeta, a došlo je do implementacije novih zakona koji su usporili proces izbora sudija, tako da se na vrijeme izbora sudija mnogo više čeka nego po starom zakonskom rješenju i očigledno nećemo imati efektivnost u mjeri koju smo očekivali", navela je Medenica.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 04.01.2017.


Naslov: Redakcija