Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA CG: Usvojena Informacija o aktivnostima na razvoju Nacionalnog okvira kvalifikacija - Veća mobilnost u oblastima obrazovanja i zapošljavanja


Vlada Crne Gore usvojila je na sjednici održanoj 3. decembra 2015. godine Informaciju o aktivnostima na razvoju Nacionalnog okvira kvalifikacija, čije će uspostavljanje građanima sa kvalifikacijama stečenim u Crnoj Gori omogućiti veću mobilnost u oblastima obrazovanja i zapošljavanja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, cilj uspostavljanja i razvoja Nacionalnog okvira kvalifikacija je da se sistem kvalifikacija baziranih na ishodima učenja učini lakšim za razumijevanje na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Iz resora su podsjetili da je Crna Gora sprovela proces referenciranja Nacionalnog okvira kvalifikacija sa Evropskim okvirom kvalifikacija (EQF) u novembru 2014. godine i tako postala jedna od 24 zemlje Evrope i prva od zemalja kandidata za članstvo u Evropskoj uniji koja je sprovela proces referenciranja.

Izvor: Vebsajt CdM, 03.12.2015.