Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

KONKURSI ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE: Prijavilo se 366 poslodavaca za zapošljavanje 1,42 hiljade osoba


Na konkurse Zavoda za zapošljavanje ZZZ za izbor izvođača programa aktivne politike zapošljavanja prijavilo se 366 poslodavaca za zapošljavanje 1,42 hiljade osoba, saopštila je ministarka rada i socijalnog staranja, Zorica Kovačević.

Ona je dodala da su se na konkurse prijavila i 63 organizatora obrazovanja, za obrazovanje i osposobljavanje 1,94 hiljade nezaposlenih osoba.

"Komisija za izbor programa aktivne politike zapošljavanja, nakon obrade i ocjene prispjelih zahtjeva, sačinila je predlog za izbor izvođača programa. Upravni odbor ZZZ, na predlog Komisije, donosi odluku o izboru izvođača i finansiranju programa", rekla je Kovačević.

Ona je dodala i da ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju tih programa iznose 1,4 miliona eura.

Kovačević je podsjetila da je ZZZ 23. septembra 2015. godine objavio konkurse za izbor izvođača šest programa aktivne politike zapošljavanja.

"Cilj realizacije progama aktivne politike zapošljavanja je podsticanje zapošljavanja i povećanje zapošljivosti nezaposlenih, pri tom vodeći računa o regionalnom aspektu nezaposlenosti", navela je Kovačević.

Ona je objasnila da su programi "Prvi posao u struci", "Javni radovi sjeveru", "Aktivacija korisnika materijalnog obezbjeđenja porodice" i "Mladi u zimskom turizmu" namijenjeni sjevernim i manje razvijenijim opštinama, dok se programi "Znanjem do posla" i "Siguran posao" odnose na sve lokalne samouprave u Crnoj Gori.

"Programi treba da omoguće podsticanje zapošljavanja i povećanje zapošljivosti domaće radne snage. Konkursi za izbor izvođača navedenih programa, bili su otvoreni za podnošenje zahtjeva i prijava zainteresovanih osam dana od objavljivanja", saopštila je Kovačević.

Ona je objasnila da je Zavod, usljed velikog interesovanja za učešće na konkursima, produžio rok za podnošenje zahtjeva i prijava do 7. oktobra 2015. godine.

Izvor: Vebsajt CdM, 03.11.2015.