Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

IZBOR OMBUDSMANA: Osam kandidata za zaštitu ljudskih prava i sloboda

04.10.2019.


Na Javni poziv za predlaganje kandidata za Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, koji je raspisao predsjednik Crne Gore, dostavljeno je deset obrazloženih predloga, od kojih, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, dva kao nepotpuni nijesu razmatrani.

Na listi kandidata su Azra Jasavić, Jelena Ružičić, Nebojša Vučinić, Nikola Belada, Radenko Lacmanović, Siniša Bjeković, Valentina Radulović Šćepanović i Zdenka Perović.

Iz kabineta predsjednika su ukazali da listu objavljuju "na osnovu potpunih i blagovremenih predloga dostavljenih od strane zainteresovanih stručnih i naučnih institucija i nevladinih organizacija, čija je osnovna djelatnost zaštita ljudskih prava i sloboda".

"O održavanju najavljenih konsultacija, ovlašćeni predlagači kandidata za Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore, biće uredno obaviješteni", kaže se u saopštenju.

Javni poziv za predlaganje kandidata za Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore raspisan je 1. septembra, a bio je otvoren do 27. septembra.


IZVOR: Vebsajt RTCG, 01.10.2019.


Naslov: Redakcija