Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

ZAVOD ZA STATISTIKU POTPISAO DVA SPORAZUMA O MEĐUINSTITUCIONALNOJ SARADNJI


U srijedu 14. septembra 2016. godine u Podgorici, direktorica Zavoda za statistiku mr Gordana Radojević i ministar Ministarstva za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, potpisali su Memorandum o saradnji na realizaciji projekta "Indeks rodne ravnopravnosti u Crnoj Gori i ostalih zajedničkih aktivnosti u oblasti antidiskriminacije, rodne ravnopravnosti i manjinskih prava ".

Još jedan sporazum direktorica Zavoda za statistiku mr Gordana Radojević potpisala je u četvrtak 15. septembra 2016. godine sa predsjednicom opštine Tivat Prof.dr Snežanom Matijević.

U cilju unapređenja zvaničnog statističkog sistema, postojeće saradnje navedenih institucija i definisanja planova za harmonizaciju poglavlja 18 – Statistika, sa EU standardima, Zavod za statistiku je pokrenuo inicijativu za formalizovanje međuinstitucionalnih odnosa.

Potpisivanje sporazuma unaprijediće međuinstitucionalnu saradnju, koja je neophodna za uspostavljanje funkcionalnog sistema za proizvodnju zvanične statistike, za nacionalne i evropske potrebe.

Na ovaj način će se izbjeći dupliranje statističkih podataka na nivou Crne Gore, smanjiti troškovi prikupljanja podataka i opterećenost izvještajnih jedinica, kao i razmjena podataka i informacija, kojima raspolažu potpisnice u skladu sa zakonima, koji regulišu njihovu djelatnost. 

Izvor: Izvor: Vebsajt Zavoda za statistiku, 03.10.2016.