Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PREDLOG ZAKONA O MJERAMA ZA SMANJENJE TROŠKOVA POSTAVLJANJA ELEKTRONSKIH KOMUNIKACIONIH MREŽA VELIKIH BRZINA: Izvještaj sa javne rasprave

04.07.2019.


Ministarstvo ekonomije objavilo je Izvještaj sa javne rasprave za Predlog zakona o mjerama za smanjenje troškova postavljanja elektronskih komunikacionih mreža velikih brzina.

28.12.2018. godine, na sajtu Ministarstva ekonomije, objavljene su javne konsultacije o Predlogu zakona, koje su trajale do 15.01.2019.godine. U toku javnih konsultacija, nije bilo primjedbi, sugestija i komentara.

Takođe, Ministarstvo ekonomije je, dalo na javnu raspravu Predlog zakona i uputilo javni poziv građanima, stručnoj javnosti i svim drugim zainteresovanim licima da se uključe u javnu raspravu, koja je trajala od 23.05.2019.godine do 12.06.2019.godine.

Dana 10.06.2019.godine, u okviru javne rasprave je održan okrugli sto u prostorijama Privredne komore Crne Gore. Okruglom stolu su prisustvovali predstavnici Privredno komore Crne Gore, Ministarstva ekonomije, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Saveza radio-amatera Crne Gore, Radio-difuznog centra Crne Gore, glavni inspektor za elektronske Komunikacije i poštansku djelatnost, kao i predstavnici kompanija Telenor d.o.o., Crnogorski Telekom a.d.. Mitel d.o.o..

U toku trajanja okruglog stola, odgovore na primjedbe, sugestije i komentare su davali članovi radne grupe za izradu Predloga zakona, predstavnici Ministarstva ekonomije, Ministarstva održivog razvoja i turizma i Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.

U toku javne rasprave, na adresu Ministarstva ekonomije, u pisanoj ı elektronskoj formi, su stigle primjedbe.

Dostavljene primjedbe, predlozi i sugestije, sa navedenim razlozima njihovog neprihvatanja, odnosno potrebnim pojašnjenjima date su u Izvještaju sa javne rasprave.


IZVOR: Vebsajt Ministarstvo ekonomije, 28.06.2019.


Naslov: Redakcija