Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

POTPISAN UGOVOR O IZBJEGAVANJU DVOSTRUKOG OPOREZIVANJA IZMEĐU CRNE GORE I KNEŽEVINE MONAKO

04.06.2019.


Ugovor između Crne Gore i Kneževine Monako o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak, potpisali su ministar finansija Darko Radunović i ministar unutrašnjih poslova Kneževine Monako Patrice Cellario, na marginama Ekonomskog foruma malih zemalja koji se održava u Bečićima, u organizaciji Privredne komore Crne Gore.

Potpisivanju su prisustvovali Princ Albert od Monaka, predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

"Navedeni ugovor ima za cilj da obezbijedi zaštitu rezidenata obje države ugovornice od dvostrukog oporezivanja koje destimulativno djeluje na međunarodno poslovanje i investiranje, da otkloni poreske barijere u razmjeni roba i usluga, kretanju lica i kapitala kao i transferu tehnologije i znanja i na taj način da stimuliše strana investiranja i obezbijedi pozitivna dejstva poreskih podsticaja", saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Takođe, zaključenjem ovog ugovora obezbijediće se pravni osnov za međunarodnu saradnju i razmjenu informacija o poreskim obveznicima, između poreskih organa Crne Gore i Monaka, radi efikasne borbe protiv poreske evazije.


IZVOR: Vebsajt CDM, 29.05.2019.


Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija