Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine
glavna-slika
Email Print

PREDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O UNUTRAŠNJOJ TRGOVINI: Prihvaćen amandman da trgovine ne mogu da rade nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika. Amandmanom je definisano ko je izuzet, odnosno ko može raditi tim danima

04.06.2019.


Vlada je usvojila prijedlog amandmana na Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjoj trgovini kojim je definisano da trgovine ne mogu da rade nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika.

Amandmanom je definisano ko je izuzet, odnosno ko može raditi tim danima. To su apoteke, specijalizovane prodavnice ili kiosci za prodaju hljeba, pekarskih prozvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske stanice i prodavnice za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica, pijace, štandovi tezge, vitrine i automati izvan pijaca i u pokretnim prodavnicama, prodavnice, kiosci i automati smješteni unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaje roba za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja filmova, skladištima za trgovinu na veliko.

Specijalizovanim prodavnicama ili kioscima smatraju se oni u kojima se vrši prodaja pretežno jedne vrste robe.

Za Vladu nije prihvatljiv amandman da sve prodavnice rade tokom sezone.


IZVOR: Vebsajt CDM, 31.05.2019.


Naslov: Redakcija