Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SVJETSKA BANKA VAŽAN PARTNER CRNE GORE NA VIŠE POLJA


Ministar finansija, dr Radoje Žugić i direktor Poreske uprave, dr Milan Lakićević, sastali su se 3. juna 2015. godine sa delegacijom Svjetske banke koju je predvodila šefica Kancelarije za BiH i Crnu Goru gđa Tatiana Proskuryakova.

U dijelu koji se odnosi na reformu poreske administracije, dogovoreno je da se obim projekta revidira, kako bi se zahtjevi za modernizaciju Poreske uprave prilagodili objektivnim mogućnostima finansiranja. Na sastanku je takođe razgovarano i o mogućnosti pružanja finansijske podrške sektoru zdravstva kroz model zasnovanog na mjerljivim rezultatima i dogovorena tehnička pomoć Svjetske banke za izgradnju kapaciteta zemlje za upravljanje deviznim rizicima.

G-đa Proskuryakova je informisala ministra da je izrada Analize finansijskog stanja lokalnih samouprava u završnoj fazi, i prenijela pozitivna očekivanja u dijelu osmišljavanja modela finasijske podrške opštinama sa ugroženim javnim finansijama.

Imajući u vidu da je u toku izrada Sistematske dijagnostičke procjene Svjetske banke za Crnu Goru, koja će predstavljati analizu crnogorske ekonomije, kako sa aspekta ključnih izazova tako i mogućnosti i potencijala za dinamičniji rast i razvoj, sagovornici su se saglasili da je navedeni dokument svrsishodno prezentovati članovima crnogorske Vlade, kako bi se postigao konsenzus o prioritetnim mjerama i ciljevima za budući period.

Izvor: Vebsajt Ministarstva finansija, 03.06.2015.