Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO FINANSIJA: Prihodi budžeta 258,3 miliona eura, plan premašen za šest miliona


Prema podacima Ministarstva finansija, prihodi budžeta Crne Gore u periodu od januara do marta 2015. godine ostvareni su u iznosu od 258,3 miliona eura, što je u odnosu na plan više za šest miliona eura, odnosno predstavlja rast od 2,4 odsto.

 "U odnosu na uporedni period 2014. godine, kada su iznosili 253,6 miliona eura, povećani su za 4,7 miliona eura ili 1,8 odsto", naveli su u Ministarstvu.

Dodaju da je slična dinamika nastavljena i u aprilu ove godine.

"Ostvareni prihodi Bužeta za april 2015. godine iznosili su 111,5 miliona eura, što u odnosu na plan predstavlja povećanje od 0,6 miliona eura, odnosno rast od 0,6 odsto, a u odnosu na april 2014. godine, veći su za 2,4 miliona eura ili 2,2 odsto", ističu u Ministarstvu.

Naglašavaju da će i u narednom periodu sprovoditi slične mjere, u saradnji sa nadležnim organima, i nastaviti sa sprovođenjem odgovorne fiskalne politike, koja se prvenstveno ogleda proširenju poreske osnovice, čime bi se omogućio još veći stepen naplate javnih prihoda.

"Podaci da je plan ostvaren u periodu koji prethodi turističkoj sezoni su ohrabrujući, te se očekuju dobri rezultati i u turističkoj sezoni, a koja predstavlja period u kojem se stvaruju najveći prihodi", naveli su u ovom vladinom resoru.

Izvor: Vebsajt CDM, 03.06.2015.