Poštovani posjetioci, sajt nadalje neće biti ažuriran usljed odluke kompanije Paragraf Lex da se privremeno povuče sa tržišta Crne Gore.

Svi propisi na sajtu kao i ostale informacije ažurirane su zaključno sa 31.3.2021.

Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

KONZORCIJUM GRAĐEVINSKIH FIRMI: Osnivanje bi pospješilo saradnju i doprinelo izgradnji projekata


Osnivanje konzorcijuma povećao bi stepen saradnje između građevinskih firmi, što bi doprinijelo zajedničkoj izgradnji građevinskih projekata, ocijenjeno je na okruglom stolu na temu "Građevinska industrija generator privrednog oporavka" koji su Organorganizovali Barter Centar i Montenegro Biznis Alijansa MBA.

Time bi se, kako je istaknuto, postigli niži troškovi izgradnje, što bi se reflektovalo na visinu cijena. Na okruglom stolu je predloženo da se precizno i jasno zakonski definišu komunalne obaveze investitora prilikom realizovanje građevinskih projekata.

"Konstatovano je da bi oporavak građevinske industrije uticao i na brži oporavak ukupne privrede, zbog multiplikativnih efekata koje građevinski sektor ima na sve privredne tokove", saopšteno je iz MBA.

Na okruglom stolu učestvovali su predstavnici resornih ministarstava, Glavnog grada, Direkcije za javne radove, MONSTAT-a, Privredne komore Crne Gore, Inžinjerske komore Crne Gore, Odbora MBA za građevinarstvo.

Dogovoreno je da se za nekoliko mjeseci održi još jedan okrugli sto na ovu temu, kako bi se razmotrilo što je u međuvremenu urađeno na planu izmjena i dopuna zakonske regulative.

Izvor: Vebsajt CDM, 03.06.2015.