Zastava Srbije | Zastava Bosne i Hercegovine

SPECIJALNO DRŽAVNO TUŽILAŠTVO BIĆE FORMIRANO U JUNU 2015. GODINE: Zadatak sprovođenje Strategije za istraživanje ratnih zločina


Iako su statistički podaci o rezultatima rada Državnog tužilaštva više nego zadovoljavajući, vrhovni državni tužilac, Ivica Stanković smatra da oni ne smiju da zavaraju. On je, u razgovoru sa njemačkom ambasadorkom, Gudrun Elizabet Štajnaker, istakao da od svojih saradnika, u narednom periodu, očekuje konkretnije rezultate, posebno kada je riječ o krivičnim djelima iz oblasti korupcije i organizovanog kriminala.

Vrhovni državni tužilac upoznao je sagovornicu sa činjenicom da je, sa ciljem postizanja mjerljivijih rezultata u slučajevima ratnih zločina, usvojena i Strategija za istraživanje ratnih zločina.

"Zadatak da realizuje mjere iz ovog dokumenta imaće Specijalno državno tužilaštvo, čije se formiranje očekuje do kraja juna 2015. godine", naveo je Stanković koji je ambasadorku Štajnaker upoznao sa detaljima oglasa za glavnog specijalnog i specijalne tužioce, kao i sa procedurama koje se očekuju u narednom periodu.

Ambasadorka Njemačke u Crnoj Gori podržala je aktivnosti Državnog tužilaštva i iskazala spremnost da Njemačka pruži svu neophodnu stručnu pomoć s ciljem ostvarivanja boljih rezultata.

Izvor: Vebsajt RTCG, 03.06.2015.